sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Kurpitsakeitto

Tämä jostain syystä oli jäänyt blogaamatta. Keitto oli herkullista, salvia ja kurpitsa sopivat loistavasti yhteen!

n. 4 annosta

n. kilo kurpitsaa
2 pientä porkkanaa
2 pientä sipulia
puolisentoista desiä valkoviiniä
100 g ranskankermaa
salviaa
litra (?) kasvislientä

1. Irroita kurpitsasta kuori ja siemenet ja pilko se paloiksi. Pyörittele paloja öljyssä ja paahda uunin keskitasolla 180 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
2. Pilko sipulit ja porkkanat ja hienonna salvia.
3. Kuullota kattilassa sipuleita öljyssä, lisää salvia ja valkoviini, anna valkoviinin porista lähes kokonaan pois.
4. Kippaa kattilaan porkkanat ja kasvisliemi, keitä kunnes porkkanat ovat melko pehmeitä. Lisää kurpitsanpalat ja keitä kunnes kaikki ainekset ovat soseutusvalmiita.
5. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella.
6. Lisää ranskankerma, keitä hieman aikaa vielä. Tarkista maku ja tarjoile esim. limpun kanssa.

1 kommentti:

  1. Ihania reseptejä ! Näin kasvissyöjänä pitää päästä testailemaan :)

    VastaaPoista