sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Ex tempore kukkakaalipasta

Perjantai-iltaa ei ole aina pakko viettää baarissa, etenkään jos on vielä puolikuntoisena flunssan jäljiltä. Muutenkin vaihtelu virkistää, ja väittäisin että koti-ilta (omassa tai jonkun muun kotona) ystävien seurassa on vähintään yhtä hyvä tapa aloittaa tai viettää viikonloppu.

Viime perjantai oli juuri tällainen, ja vieläpä hyvin suunnittelemattomasti – mikäs sen parempi. Suunnittelematon oli myös kokkaus, mutta sehän ei menoa haitannut. Aineksia oli kukkakaalin, pastan ja valkoviinin verran, mikä oli oiva alku, ja kun kaupasta kävi hakemassa lisäksi kermaa, sitruunaa ja sipulia, oli aterian ainekset kasassa. Kaikki meni viimeistä sipulinpalaa myöten, joten oletettavasti kelpasi syötäväksi.

Behold: kukkakaalipasta!

pieni kukkakaali
2 pientä sipulia
puolikas sitruuna, mehu + kuoriraaste
1 prk (kaura)kermaa
noin puoli desiä valkoviiniä
suolaa, valkopippuria

Pilko sipulit, paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuullota sipulit reilussa oivariini/öljymäärässä, lisää valkkari ja anna kiehahtaa pois. Lisää kukkakaalit, paistele niitä hetki ja sekoita sekaan sitruunamehu. Kaada sekaan kerma, ripsuttele mukaan sitruunankuoriraaste ja mausta rutkalla valkopippurilla ja suolalla. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes kukkakaali on al dente. Ohenna kastiketta tarvittaessa pastan keitinvedellä. Tarjoa pastan (ja parmesaaniraasteen, jos on) kanssa.

Ai niin ja juo loput valkkaripullosta ruokajuomana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti