sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Hedelmäinen aurajuustosalaatti

Wow, ensimmäinen päivä viikkoihin (kuukausiin?) ettei ole mitään to do -listalla. On siis oiva tilaisuus purkaa reseptivarastoja (taas).

köntsä (n. puoli pakettia eli 70–80 g) Auraa
puolikas päärynä
puoli rasiaa ananaskirsikoita
kourallinen viinirypäleitä (tummat olisivat kauniimpia ja makeampia, mutta vihreätkin toki käyvät)
mietoa sipulia (esim. hopeasipulia, makeaa sipulia, punasipulia tms.)
paria–kolmea eri salaattilajiketta, esim. jäävuori-, tammenlehvä- ja romainesalaattia
tuoretta basilikaa

Kastike
1/5 dl omenahunajaviinietikkaa
1 rkl pestoa
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Viipaloi päärynä ja sipuli, poista päärynästä siemenet. Halkaise ananaskirsikat ja viinirypäleet. Paista päärynät pannulla kauniin kullanruskeiksi. Riivi vadille salaateista peti, asettele päälle sipuli ja hedelmät, murusta päälle juusto ja nakkele sinne tänne basilikanlehtiä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti