perjantai 17. heinäkuuta 2009

Pasta alla Norma (alla Sohvi)

Stockan herkussa oli jossain supertyrkyssä ricottaa, purkki (250 g) maksoi reilun euron. Noudatin siis hurjassa impulsiivisuudessani aukotonta logiikkaa "pitäähän sitä nyt sitten ostaa, kun on niin halpaa", ja kotona ihmettelin, mitä tuolla raejuuston ja tuorejuuston välimuodolla oikein teen.

Jostain putkahti mieleeni pasta alla Norma, eli neiti/rouva Norman pastaa mausteisessa munakoiso-tomaattikastikkeessa kera ricotan. Oikeasti kyseisessä ruokalajissa ei kyllä käytetä tuota pehmeää ricottaa, vaan ricotta salataa, joka nimensä mukaisesti on huomattavasti suolaisempaa, ja kovaa, se muistuttaa ehkäpä hieman pecorinoa/parmesaania ja maultaan fetaa? En kuitenkaan antanut moisten muodollisten pikkuseikkojen lannistaa itseäni, vaan päätin tehdä sen verran stydin tomaattisoossin, että mieto, pehmeä juusto tasapainoittaisi sitä kivasti.

3–4 annosta

pieni munakoiso
1 iso sipuli
pari valkosipulinkynttä
1 tlk (à 390 g) (yrtti)tomaattimurskaa
1 tlk (à 200 g) paseerattuja tomaatteja
yrtti/kasvisliemikuutio tai pari
tuoretta basilikaa silputtuna
(loraus kaurakermaa)
mausteita: paprikajauhetta, chiliä, cayennepippuria, Worcestershire-kastiketta (löytyy myös vegaanisena), tummaa balsamicoa ja sitruunamehua, sokeria teelusikallinen

1. Viipaloi ja itketä munakoiso (ts. suolaa, jätä vartiksi–puoleksi tunniksi odottelemaan ja pyyhi suola ja pintaan noussut neste pois).
2. Pilko sipulit, hienonna valkosipuli ja kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi.
3. Kuullota sipuleita hetki, lisää munakoisot perään ja paistele tovi.
4. Lisää tomaattimurska, paseeratut tomaatit, kerma, liemikuutio(t) ja mausta makusi mukaan. (Kerma ei ole välttämätön, minulla vain oli jääkaapissa avonainen purkki jota piti käyttää pois.) Jätä porisemaan miedolla lämmöllä ainakin vartiksi.
5. Tarkista maku, jos on kovin mausteista, lisää kermaa.

Tarjoile pastan, ricotta-juuston ja parmesanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti