lauantai 24. lokakuuta 2009

Chili sin carne

Huh, miten tuntuukin, että aina silloin kun on ajatellut viettävänsä rauhallisen viikonloppuillan ja olevansa pedissä puoleenyöhön mennessä, löytää itsensä baarista vielä aamukolmelta? Syytän ja kiitän Faktaa, jonka luona vietettiin alkuilta mainiossa seurassa herkullisten sinisimpukoiden äärellä, oli ihanaa!

Tänä aamuna oli aavistuksen... hutera olo, ja tunne, että pienehkö detox voisi olla paikallaan. Mausteista siis olla pitää!

4 annosta

1,5 dl soijarouhetta
1 tlk (à 400 g) kidneypapuja
200 g herkkusieniä
1 tlk (à 500 g) tomaattimurskaa
1 tlk (à 200 g) paseerattuja tomaatteja
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
(tilkka savuaromia)
tiraus sitruunamehua
mausteet: oreganoa, chiliä, cayennepippuria, paprikaa, jeeraa, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, mustapippuria, suolaa, ruokosokeria

1. Pilko sipuli ja viipaloi valkosipulit, kuullota.
2. Lisää kuiva soijarouhe pannulle, kuullota sitä hetki.
3. Viipaloi herkkusienet ja nakkaa pannulle, sekoita kunnolla soijarouheen ja sipuleiden sekaan. Paistele miedolla lämmöllä, kunnes sienet ovat kypsiä.
4. Kaada pannulle desi–puolitoista vettä (enempää ei tarvitse, sillä soijarouhe on imenyt itseensä jo sienien nestettä, ja halutaan sen imevän vielä tomaattimurskankin ylimääräisen nesteen). Mausta reilulla kädellä, sekoita kunnolla ja jätä hetkeksi aikaa maustumaan ja turpoamaan.
5. Valuta ja huuhtele pavut ja lisää ne, sitruunamehu, tomaattimurska sekä paseeratut tomaatit pannulle. Jätä porisemaan miedolla lämmöllä noin 10 minuutiksi. Tarkista maku ja tarjoa esimerkiksi ohran tai quinoan kera.

3 kommenttia:

  1. Hei! Blogisi menee seurantaan. Kasvisruokaohjeet tulevat aina tarpeeseen kun näin muuttaessani omilleni melkein tiedostamattani olen liukunut vegetaristiksi :)
    t. DI:ksi opiskeleva

    VastaaPoista
  2. Mmmm....chili! Tata tein juuri pari paivaa sitten, ja kun oli hyvaa. Itse tykkaan lisata viela paprikaa sekaan.

    Tunnustus olisi sinulle blogissani :)

    VastaaPoista
  3. DI-opiskelija, kiva kuulla, toivottavasti blogistani on sinulle iloa ja hyötyä :)

    Anna, voi kiitos! Olen ihan otettu, pitääkin alkaa pähkäillä vastausta :) Ja kiva jos maistui!

    VastaaPoista