sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Maa-artisokkakeitto

4–5 annosta

500 g maa-artisokkia
10 cm pätkä purjoa
1 iso sipuli
loraus valkkaria
1 l kasvislientä
1 dl partaäijää
timjamia/salviaa, valkopippuria
(sitruunamehua, suolaa)

1. Pese tai kuori maa-artisokat.
2. Pilko sipuli, viipaloi purjo ja paloittele maa-artisokat. Laita maa-artisokat kylmään veteen, etteivät ne mustu.
3. Kuullota purjot ja sipulit, lisää valkoviini ja timjami/salvia ja anna valkkarin porista lähes kokonaan pois.
4. Lisää maa-artisokanpalat ja kasvisliemi (voit toki käyttää kylmän veden ja lisätä siihen kasvisliemijauhetta/kuution). Anna kiehua kunnes maa-artisokat ovat (yli)kypsiä.
5. Lisää partis ja rouhaise valkopippuria mukaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
6. Tarkista maku ja purista tarvittaessa tiraus sitruunamehua tai lisää suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti