3–4 annosta
1 sipuli
1 pkt savustettua tofua
200 g tuoreita herkkusieniä
150 g Kippari-savujuustoa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
1. Paloittele tofu ja käytä tofupaloja kuumalla pannulla sen verran, että ottavat pintaan kauniin ruskean värin. Siirrä tofut syrjään odottelemaan.
2. Sillä välin kun pannu jäähtyy, pilko sipulit, viipaloi herkkusienet ja paloittele juusto.
3. Kuullota sipulit ja paista sieniviipaleet.
4. Lisää kerma ja juustopalat. Hämmennä pienellä lämmöllä, kunnes juusto on kokonaan sulanut.
5. Juuri ennen tarjoilua nakkaa sekaan vielä tofut.
6. Rouhaise reilusti mustapippuria ja tarjoile esimerkiksi tagliatellen kanssa.
Tämä ei sitten to-del-la-kaan ole mikään kevyt ruoka :D Sopii oikein hyvin näin sunnuntaiseen olotilaan... Muistuttaa mua etäisesti jostain (ilmeisestikin) liharuoasta jota olen syönyt joskus aikaa sitten, mutta en kuollaksenikaan saa päähäni, mitä :)
ps. Jos joku ihmettelee menettelyä tofun kanssa, niin mulla on traumoja tofusta, joka muistuttaa koostumukseltaan lähinnä vanhaa taulusientä, ja epäilen sen johtuvan liian pitkästä/väärästä kypsennyksestä. Siksi siis noin :) Saa toki vinkata muita hyväksi todettuja tapoja!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti