keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Pähkinäinen sieni-tofuwokki

Ostin jostain alennusmyynnistä kirjan "Njut av thailändsk mat", josta löysin kivankuuloisen ohjeen riisinuudeleille pähkinöillä, sienillä ja basilikalla. En mennyt ihan ohjeen mukaan, mutta hyvänä inspiraationa se toimi :) Riisi on kovin epäekologista, eivätkä riisinuudelit edes mielestäni ole kovin hyviäkään. Sen sijaan Blue Dragonillä on nauhamaisia täysjyvänuudeleita, jotka ovat vielä näppärästi yhden hengen annoksen "kekosissa", ja niistä onkin tullut aika vakkarikamaa keittiössäni. Suosittelen! Terveellisempää, ekologisempaa ja edullisempaa :)

Olen myös innoissani, kun vihdoinkin on ihan peruskauppohin ilmaantunut järkevänhintaisia tofuja Soyan tofujen rinnalle, nimittäin Alpro Soyan luomutofut. Kilohinta jopa yli puolet pienempi o_O Maustamattoman rakennekin sitäpaitsi oli kivempi kuin Soyan vastaavassa, joka on jotenkin omituisen rakeinen. Vielä kun saisi joku päivä tofua noin puolet pienempinä pakkauksina, en ikinä meinaa ennättää saada koko 250 g pakettia käytettyä kokonaan ennen kuin menee huonoksi :/

Ja vielä hauska huomio tähän ruokaan liittyen: Stockan herkussa myytiin siitakesieniä irtona! Ihanaa, että kerrankin saa ottaa juuri sen verran kuin tarvitsee, kun yleensä noissa valmiissa sienirasioissa on ainakin puolet liikaa, ja vielä valkata itse mitä ottaa.

Mutta siis, siihen reseptiin.

2 annosta

100 g nuudeleita
150 g maustamatonta, kiinteää tofua
75 g siitakesieniä
150 g parsakaalia
pala varhaiskaalia (savoijin- tai normaali keräkaali käy myös)
pätkä purjoa
1 rkl maapähkinöitä
1 rkl cashew-pähkinöitä
tuoretta basilikaa suikaloituna

Kastike:
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta (voi korvata soijakastikkeella)
1 rkl kuivaa sherryä (alkup. ohjeessa oli riisiviiniä)
1 rkl tahinia (alkup. ohjeessa oli maapähkinävoita)
chilijauhetta (alkup. ohjeessa oli 1 tl chilikastiketta)

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Kuutioi tofu ja laita kulhoon, kääntele tofupaloja niin että ne ovat kastikkeen peitossa ja jätä marinoitumaan.
2. Murskaa pähkinöitä hieman ja paahda ne kuumalla pannulla.
3. Suikaloi purjo ja kaali, viipaloi sienet ja paloittele parsakaali suupalan kokoisiksi paloiksi.
4. Kuullota wokpannulla purjo ja kaali.
5. Keitä nuudelit ohjeen mukaan (menee vain pari minuuttia), lisää yhdessä sienien kanssa pannulle ja paistele hetki.
6. Lisää tofu ja kastike, anna maustua hetki.
7. Nakkaa sekaan parsakaalit, kääntele hetki mutta jätä al denteksi.
8. Ripottele päälle pähkinät ja basilikasuikaleet.

1 kommentti: