sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Tonnikalasalaatti

Täydensin ja järjestelin kuiva-aine/säilykekaappiani ja suureksi hämmästyksekseni löysin sieltä kaksi tonnikalapurkkia. Minulla ei ole harmaintakaan aavistusta, mistä purkit ovat kaappiini päätyneet, sillä en itse tonnikalaa osta sen pyyntiin liittyvien ongelmien vuoksi (liikakalastus, muiden eläinlajien kärsiminen kalastuksesta). Myönnettäköön, että pidättäydyn hieman raskain sydämin, sillä pidän tonnikalasta valtavasti.

Mutta noh, kun ne purkit nyt olivat siellä kaapissa jo, niin kaipa ne yhtä hyvin voi ja kannattaa käyttää pois. Toisen kippasin tonnikalasalaattiin, joka oli mukavan kesäinen lounas.

1 prk (à 150 g) tonnikalapaloja vedessä
1 iso maustekurkku
1 Granny Smith -omena
1 dl pakasteherneitä sulatettuna
1 tomaatti
pätkä purjoa
kevätsipuleiden varsia
jäävuorisalaattia
lehtisalaattia

Kastike:
omenaviinietikkaa
sitruunamehua
Dijon-sinappia
hunajaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti