maanantai 30. maaliskuuta 2009

Erilainen hernekeitto

Ja taas keittoja! Mutta talvihan on keittoaikaa, eikös? Ja puolustuksekseni, olen minä muutakin syönyt kuin keittoja, en vaan ole muistanut blogata niistä ja/tai olen syönyt jotain jo postattuja ruokia.

Mutta, tässä siis tämä hernekeitto. Alun perin olin ajatellut tehdä muuten kutakuinkin samoista aineksista kylmän avokadokeiton, mutta se on vuorossa sitten, kun nuo kivikovat avokadot kypsyvät. Ainekset saattavat kuulostaa vähän oudoilta, mutta kokonaisuus toimi paremmin kuin uskoinkaan! :)

4–5 annosta

400 g pakasteherneitä (sulatettuina)
5 dl vahvaa kasvislientä
1 sipuli
purjon vihreää osaa
1 dl valkoviiniä
200 g ranskankermaa tai ruoanlaittojogurttia
reilu 1 dl tuoretta minttua silputtuna
sitruunamehua

1. Pilko sipuli ja viipaloi purjo. Freesaa ja lisää valkkari, jätä porisemaan kunnes valkkari on lähes kokonaan haihtunut.
2. Lisää herneet ja kasvisliemi, keitä n. 10 min.
3. Hämmennä sekaan ranskankerma/jogurtti ja soseuta keitto.
4. Lisää minttusilppu ja turaus sitruunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti