torstai 12. maaliskuuta 2009

Feta-pinaattilasagne

Vaikka pidän lasagnesta muuten, inhoan béchamel-kastiketta. Ylipäätään melkein mikä tahansa ruoka, johon tulee maitoa ja vehnäjauhoa, on koostumukseltaan ja maultaan epämiellyttävää. Siksi onkin tasaisin väliajoin ollut mietinnässä jotain vaihtoehtoa valkokastikkeelle lasagnessa, tällä kertaa kokeilussa feta-pinaattikastike.

6–7 annosta

täysjyvälasagnelevyjä
n. 100 g emmentalraastetta
tomaatti-soijakastiketta (ohje alempana)
feta-pinaattikastiketta (ohje alempana)

Lado uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, päälle lasagnelevyjä. Niiden päälle feta-pinaattikastiketta, lasagnelevyt niiden päälle jne. kunnes soossit tai vuoka loppuu. Ripottele päälle emmental-raaste ja lykkää 175 asteeseen noin 40 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tomaatti-soijakastike
vajaa dl tummaa soijarouhetta
isohko sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl kasvislientä
1 tlk yrttitomaattimurskaa
2 dl tuoreita yrttejä silputtuna
1 tl ruokosokeria
mausteet: suola, pippuri, paprika, ripaus kanelia

1. Pilko ja kuullota sipulit.
2. Kippaa soijarouhe sekaan, kuullota ja mausta.
3. Lisää kasvisliemi ja jätä turpoamaan miedolle lämmölle.
4. Lisää tomaattimurska, sokeri ja yrtit, jätä porisemaan miedolle lämmölle n. vartiksi–20 minuutiksi. Tarkista vielä maku ennen lasagneen latomista.

Feta-pinaattikastike
1 pss pakastepinaattia
200 g fetaa (Apetinan sopii tähän hyvin)
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1,5 rkl pestoa
mausteet: valkopippuri, muskottipähkinä

1. Sulata ja valuta pinaatti (mielellään jo etukäteen, muuten tulee kovin vetistä kastiketta). 2. Murusta feta kattilaan, sekoita joukkoon pinaatti ja jogurtti. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes feta on suhtkoht sulanut.
3. Mausta pestolla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti