12–15 kpl
2 jumboherkkusientä
1 tlk (110 g) kanttarelleja (jos on tuoreita tai kuivattuja, aina parempi)
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 isohko sipuli
10 cm pätkä purjoa
pieni pala valkokaalia
1 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
1 dl kuivaa valkoviiniä
kanttarellifondia
kuivattua rosmariinia, valkopippuria
1 pkt (500 g) valmista ruistaikinaa
Ota taikina sulamaan noin tunti ennen käyttöä ja valmista sillä välin täyte:
1. Keitä ohrasuurimoita n. 20 min 3,5 dl:ssa vettä, joka on maustettu kanttarellifondilla.
2. Pilko sipuli, suikaloi purjo ja kaali ohuiksi, n. 5 cm pitkiksi suikaleiksi ja kuutioi herkkusienet.
3. Kuullota sipulia, purjoa ja kaalia hetki, lisää herkkusienikuutiot joukkoon.
4. Liota suppilovahveroita hetki vedessä, purista liiat nesteet pois. Huuhtele kanttarellit. Hienonna/paloittele sienet ja kippaa nekin pannulle rosmariinin kera.
5. Lisää valkoviini, jätä porisemaan miedolle lämmölle.
6. Kun valkoviini on lähes kokonaan haihtunut, lisää ohrasuurimot. Mausta kanttarellifondilla ja valkopippurilla, lisää tarvittaessa rosmariinia.
Kauli taikina suhteellisen ohueksi (vrt. karjalanpiirakat), painele esim. margariinipaketin kannella taikinasta pohjia piirakoille. Laita noin ruokalusikallinen täytettä yhdelle puolelle pohjaa, jätä reunat vapaiksi. Käännä pohjan toinen puoli täytteellisen päälle, sulje piirakat rypyttämällä. Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Oi lurps, jotain tämän kaltaisia on pitänytkin tehdä jo pitkään. Mistähän löytäisin aikaa....
VastaaPoistaTämä on muuten aivan huippu blogi! En tiedä, olenko tänne ennen eksynytkään, mutta jos olen, niin siitä on aikaa, enkä muista vierailusta mitään. Nyt toivottavasti tajuan kuitenkin jäädä seuraamaan :)
Kiitos kovasti! Kauaahan tämä ei ole ollutkaan pystyssä, huippua jos tulee vakkariseuraajia/kävijöitä :)
VastaaPoista