sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

"Malesialainen" kasviscurry

Nimitys tulee siitä, että tästä tuli kovasti mieleen jokaisen helsinkiläisen tunteman kiinalais-malesialaisen New Bamboo Centerin currytofu – jos kohta tästä puuttui tofu :) Tekemisestä on jo jonkin verran aikaa, joten määriä en kaikilta osin enää muista tarkasti, mutta niitä nyt voi toki muutenkin laittaa ihan oman maun mukaan.

n. 4 annosta

yksi punainen paprika
kolmasosa keskikokoisesta (eli noin 100 g) parsakaalista
1 prk bambunversoja
kourallinen pikkuporkkanoita
siivu valkokaalista
sokeriherneitä
herkkusieniä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 sipuli
intialaista curryjauhetta
soijakastiketta

1. Paloittele paprika, parsakaali ja kaali, viipaloi herkkusienet ja pilko sipuli isohkoiksi suikaleiksi.
2. Käytä paprikanpaloja ja herneitä sen verran pannulla, että saavat väriä mutta jäävät rapeiksi.
3. (Jäähdytä pannu välissä) Kuullota curryjauhetta öljyssä, lisää sipulit ja kuullota ne öljy-mausteseoksessa.
4. Lisää ja paista herkkusieniviipaleet samassa sörsselissä.
5. Nakkaa sekaan kookosmaito, soija ja muut kasvikset (lukuun ottamatta paprikaa ja herneitä). Anna muhia ja maustua hetki, kunnes parsakaali on kypsää mutta vielä rapeaa.
6. Juuri ennen tarjoilua, lisää paprikanpalat ja herneet. Tarkista maku, lisää tarvittaessa currya tai soijaa.
Tarjoile esimerkiksi (täysjyvä)couscousin kera.

Tähän sopisi hyvin myös tofu tai soijasuikaleet: tofu curryssa tai soijassa hetki marinoituna, suikaleet currylla ja/tai soijalla maustetussa vedessä keitettyinä ja paistettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti