sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Viherpippurinen parsakaali-perunasosekeitto

Olen todella pitkään suhtautunut epäluuloisesti sulatejuustoihin. Päällimmäiset mielikuvat ovat Olympia-juusto, jonka koostumus on jotenkin.. limainen ja maku kummallinen, ja yksittäispakatut "aamupalajuustot", jotka eivät maistu miltään, mutta liimautuvat kitalakeen.

Koskenlaskija on kuitenkin saanut kovasti kehuja, ja kun silmääni osui viherpippurinen versio, päätin yrittää ottaa niskaotteen epäluulostani. Sain nimittäin vision viherpippurilla ryyditetystä parsakaali-perunasosekeitosta. Lopputulos oli oikein positiivinen yllätys, jos kohta parsakaalia olisi voinut olla enemmänkin.

7–8 annosta

4 keskikokoista jauhoista perunaa pestynä
300 g parsakaalia
(suhde voisi kyllä olla ennemminkin kolme perunaa, 400 g parsakaalia tms)
1 iso sipuli
purjon vihreää osaa
2/3 pkt Koskenlaskija viherpippuria
1–1,5 l vettä
2–3 kasvisliemikuutiota (riippuen veden määrästä)

1. Pilko sipuli ja viipaloi purjo.
2. Kuullota sipulit, sillä välin paloittele parsakaali ja perunat ja kuutioi juusto.
3. Kippaa perunan- ja parsakaalinpalat kattilaan, lisää vettä sen verran että juuri peittyvät, ja kasvisliemikuutiot. Jätä porisemaan, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
4. Lisää juusto, sekoittele kunnes se on sulanut.
5. Surauta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. Jos haluat erityisen pippurisen keiton, rouhaise vielä lisäksi myllystä viherpippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti