perjantai 9. tammikuuta 2009

Keltainen kasvispasta

Olen aiemmin tehnyt vihreää kasvispastaa, ja ajattelin lähteä vähän tällaiselle kerää koko sarja -linjalle. Vuorossa siis keltainen kasvispasta!

3 annosta

2 pienehköä sipulia
pari desiä partaäijää
nokare maustamatonta Philadelphiaa
kourallinen soijasuikaleita
keltainen paprika
puolikas sitruuna
kurkumaa, kasvisliemijauhetta (Reformi) tai suolaa, valkopippuria

1. Keitä soijasuikaleita vahvassa kasvisliemessä vartin verran. Kiehuttua valuta ja painele esim. lusikalla lävikössä ylimääräiset nesteet pois.
2. Paloittele paprika ja pilko sipuli.
3. Paista paprikanpaloja hetki kuumalla pannulla, jätä rapeiksi. Siirrä syrjään odottamaan.
4. (Jäähdytä pannu.) Paista soijasuikaleita hetki niin, että saavat väriä. Siirrä nekin syrjään toviksi.
5. Kuullota sipulit.
6. Lisää partis ja Philadelphia, sekoita tasaiseksi. Raasta sekaan puolikkaan sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää kurkumaa, kasvisliemijauhetta/suolaa ja rouhaise vielä valkopippuria.
7. Tarkista maku, jos ok, lisää soijasuikaleet ja paprikanpalat hetki ennen tarjoilua – älä anna niiden mennä veteliksi.
8. Tarjoile pastan ja parmesanin kanssa.

Tästä pastasta tuli omituisen tutun makuista, vaikka en ole eläissäni tällaista tehnyt. Jossain vaiheessa hoksasin, että tämähän on kovin paljon Ysibaarin pollo limonellon tyyppistä :) Vahinkoapinointi, hups – en ole ko. pastaa syönyt ainakaan 6–7 vuoteen (jonka ajan olen ollut kasvissyöjä). Yhtä kaikki, hyvää oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti