lauantai 3. tammikuuta 2009

Sienikääryleet

3–4 annosta

1,5 dl täysjyväriisiä tai ohrasuurimoita
1 sipuli
10 cm pätkä purjoa
250–300 g sieniä (itse käytin metsäsieni- ja kanttarellisäilykkeitä)
1 kokonainen keräkaali
1,5 dl valkoviiniä
3–4 rkl kanttarellifondia
kuivattua rosmariinia ja timjamia
suolaa, valkopippuria

1. Koverra kaalista kanta irti. Irrota 3–4 lehteä ja laita loppukaali suolalla maustettuun kiehuvaan veteen kanta ylöspäin. Irrottele lehtiä sitä mukaa kun irtoavat ja ovat sopivan pehmeitä.
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan (jos kohta pakkaukset usein ohjeistavat käyttämään enemmän vettä kuin on tarpeen, kannattaa siis laittaa ennemmin vähemmän kuin enemmän). Mausta vesi 2 rkl:lla kanttarellifondia.
3. Pilko sipuli, suikaloi purjo ja kaalinlehdet ohuiksi suikaleiksi.
4. Kuullota sipuli, purjo ja kaali voissa tai Oivariinissa.
5. Lisää valkoviini ja yrtit ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes viini on haihtunut lähes kokonaan.
6. Huuhtele sienet ja tarvittaessa pilko pienemmiksi.
7. Lisää sienet ja riisi seokseen, lisää pari rkl kanttarellifondia, suolaa ja valkopippuria. Täyte saa olla hyvinkin voimakkaan makuista, ettei kaalin maku peitä sitä täysin alleen. Ei siis syytä arasteluun maustamisen kanssa!
8. Aseta noin ruokalusikallinen täytettä kaalinlehdelle ja kääri kääryleeksi. Tarvittaessa koverra rankaa veitsellä ohuemmaksi ja käytä cocktail-tikkuja avuksi kääryleiden kasassa pitämisessä.
9. Paista kääryleitä molemmin puolin voissa tai Oivariinissa, kunnes pinta ottaa väriä.
10. Lisää pannulle 1–1,5 dl dl vettä ja 1 rkl valkoviiniä. Anna hautua (kannen alla, jos on) 10–15 min.

Kohdat 9 ja 10 ovat saaneet inspiraationsa sieni-kaalikääryleiltä à la Kasvimaalta keittiöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti