lauantai 3. tammikuuta 2009

Kukkakaali-sinihomejuustokeitto

4–5 annosta

keskikokoinen (400–500 g) kukkakaali
100 g vahvaa sinihomejuustoa (esim. Bergader, aurajuusto on liian mietoa)
7 dl kasvislientä
1 prk crème fraîchea
0,5 prk Bulgarian jogurttia
1 iso jauhoinen peruna
2 sipulia
1,5 dl kuivaa siideriä
5–6 timjamin oksaa tai 1 rkl kuivattua timjamia
0,5 dl persiljaa silputtuna
(sitruunamehua)

1. Pilko sipulit, kuori peruna ja paloittele se ja kukkakaali.
2. Kuullota sipulit, lisää siideri ja anna sen kiehua lähes pois.
3. Lisää kasvisliemi, kukkakaali, peruna ja timjami. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
4. Murusta sekaan sinihomejuusto ja sekoittele kunnes se on sulanut keittoon. Jos olet käyttänyt tuoreen timjamin oksia, ota ne tässä vaiheessa pois.
5. Lisää crème fraîche ja jogurtti ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Perään persilja.
6. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunamehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti