lauantai 3. tammikuuta 2009

Porkkana-moniviljasämpylät

24 sämpylää

5 dl luomumaitoa
 tai kauramaitoa
10 dl moniviljasämpyläjauhoja
3 dl neljän viljan täysjyvähiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
1 porkkana raastettuna
0,5 dl rypsiöljyä
1 pss kuivahiivaa


2 tl suolaa

2 rkl sokeria


1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (42+°C) maitoon suola ja sokeri.
2. Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoista ja loput kuivat ainekset keskenään.
3. Vispilöi hiiva-jauhosekoitus maitoon.
4. Lisää kuivat ainekset, porkkanaraaste ja öljy.
5. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
7. Leivo taikinasta tanko, ja jaa se 24 palaan. Leivo palat pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

8. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti