torstai 8. tammikuuta 2009

Sushia!

Voi kovan onnen sushi! Olin jo muutaman päivän kärvistellyt sushinhimossani, ja tänään viimein oli aikaa ravata ympäri kaupunkia mm. sushi-sun (sushietikan), furikaken ja kypsän avokadon perässä, jotta viimein saisin väkerrettyä sushia. Tulen kotiin, kerään kaikki tarpeet esille ja alan huuhtoa riisiä... jota ei ole. Olin aivan varma, että kaapissa oli avaamaton kilon riisipussi, mutta ei. Ei niin ei. Kello alkoi jo lähennellä seitsemää, joten en enää ehtisi Aseanic Tradingiin (Kolmas linja 3), ja sushihimon tyydyttämistä ei. voinut. lykätä. joten ei auttanut muu kuin lampsia S-marketiin.

Olihan siellä sushiriisiä. Puolen kilon pussukka. NELJÄ EUROA. Olen edelleen aivan täydellisen pöyristynyt tästä, siis nelinkertainen hinta verrattuna Aseanic Tradingiin! Sydäntä raastaa entisestään se, että Tokyokanista meinasin ottaa mukaan sushiriisiä varastoon, mutta huomattuani kilohinnan (4,50) totesin sen olevan riistoa ja jätin sinne. Se olisi ollut "vain" tuplasti kalliimpaa... Nyyh.

No mutta sain kuitenkin sushia! Se on pää(vatsa-)asia.

1 annos

1,5 dl riisiä
sushi-suta
n. 7 cm pätkä kurkkua
puolikas paprika
puolikas avokado
2 surimipötköä
2 herkkusientä
maustamatonta tuorejuustoa
furikake-mausteseosta
(seesaminsiemeniä)
nori-arkkeja
wasabia
soijakastiketta

Keitä riisi Vegaaniliiton ohjeiden mukaan. Suikaloi kasvikset ja surimi. Paista herkkusienisuikaleet öljyssä ja soijassa, ripottele sekaan seesaminsiemeniä halutessasi. Kääri sushirullat samaisten Vegaaniliiton ohjeiden mukaan, lisäksi laita wasabiraidan viereen/päälle tuorejuustoraita ja ripottele täytteiden päälle furikakea. Nauti makit sellaisenaan tai kera soijan, johon on sekoitettu pikku köntsä wasabia.

Enjoy! Ja varokaa wasabiylläreitä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti