keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Paistettu kaurapuuro ja uuniomenat

Tuoreena ruokabloggaajana ajattelin rohkaistua, kun huomasin Kulinaarimuruissa muistutettavan tammikuun ruokahaasteesta, Uneliaan kokin emännöimänä.

Paistettu kaurapuuro

2,5 dl (luomu)kaurahiutaleita
4,5 dl vettä
2–3 rkl ruokosokeria (voi laittaa enemmänkin, jos siltä tuntuu)
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Keitä/hauduta miedolla lämmöllä kannen alla.
2. Kippaa puuro kakuksi pannulle, jossa olet sulattanut nokareen voita/margariinia. Jaa kakku neljään osaan. Paista kutakin palaa, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Uuniomenat

2 Granny Smith -omenaa
50 g margariinia
1 reilu rkl fariinisokeria

1. Kuori omenat, poista omenakodat ja paloittele omenat.
2. Sulata margariini ja sekoita siihen fariinisokeri.
3. Asettele omenaviipaleet uunivuokaan. Kaada margariini-sokeriseos omenien päälle.
4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

3 kommenttia:

  1. Kaurapuuro on ihanaa paistettuna. Isoäitini bravuurinumeroita oli paistaa aamupuuron jämät jälkiruoaksi tai välipalaksin. Silloin naureskeltiin pula-aikaan jämähtäneelle mummolle ja syötii hyvällä halulla. Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  2. Hieno haaste-ehdokas, onnea kisaan!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen oloinen ohje! Varmasti oikein hyvää.

    VastaaPoista