4–5 annosta
4 perunaa pestynä
pieni kukkakaali
n. 10 cm pätkä kesäkurpitsaa
1 tlk mustasilmäpapuja
2 dl punaisia linssejä
2 sipulia
3 isoa valkosipulinkynttä
200 g leipäjuustoa
n. 1 dl kookosmaitoa
0,5 l vettä
Mausteet:
2–3 tl intialaista curryjauhetta (riippuen voimakkuudesta)
2 tl garam masalaa
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
suolaa
1. Pilko sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja paloittele perunat, kukkakaali ja leipäjuusto suupalan kokoisiksi paloiksi.
2. Kuullota mausteet margariinissa/voissa/gheessä. Kuullota myös sipulit mausteseoksessa.
3. Lisää vesi ja perunapalat, keitä kunnes perunat ovat vielä hieman raakoja.
4. Lisää kookosmaito, kukkakaali ja linssit, keittele vajaa 10 min.
5. Kun linsseissä on vielä vähän puruvastusta (eli olisivat minuutin–pari kuluttua valmiit, lisää kesäkurpitsat ja pavut.
6. Nakkaa sekaan leipäjuustot juuri ennen tarjoilua, jotta juusto lämpiää ja pehmenee, muttei sula. Vegaaninen ja täysin maittava versio syntyy jättämällä juusto pois.
Tarjoile maustamattoman jogurtin tai raithan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti