lauantai 3. tammikuuta 2009

Tomaattikeitto


4–5 annosta

2 prk (à 500 ml) paseerattuja tomaatteja
2 keskikokoista jauhoista perunaa kuorittuna
1 iso sipuli
1 dl valkoviiniä
7 dl vahvahkoa kasvislientä
100 g pehmeää fetajuustoa
2 rkl pestoa
suolaa, sokeria, mustapippuria

1. Pilko sipuli ja paloittele perunat.
2. Kuullota sipulia oliiviöljyssä ja lisää valkoviini. Anna kiehua miedolla lämmöllä lähes kokonaan pois.
3. Lisää kasvisliemi, perunat ja pesto. Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.
4. Lisää tomaatit, mausteet ja feta, keitä miedolla lämmöllä, kunnes feta alkaa sulaa.
5. Surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
6. Tarkista maku ja halutessasi lisää mausteita.

Yleensä tomaattikeittoihin jää pieni pistävä maku, jos ei malta antaa niiden porista k a u a n, mutta tämä oli (varmaankin perunan ja fetan ansiosta) aivan samettista heti alkuunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti