lauantai 3. tammikuuta 2009

Valkosipulikeitto

4–5 annosta

2 kokonaista valkosipulia (= n. 20 kynttä)
2 keskikokoista jauhoista perunaa kuorittuna
1 iso sipuli
2 dl valkoviiniä
1 l vahvahkoa kasvislientä
2 dl yrttejä, esim. salviaa ja rakuunaa tai basilikaa ja persiljaa silputtuna
2 dl kaurakermaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

1. Esivalmistelu: Leikkaa valkosipulien laki irti, pirskota niiden päälle oliiviöljyä ja paahda sipuleita folioon käärittyinä 175 asteessa noin 45 minuuttia.
2. Pilko sipuli ja paloittele perunat.
3. Kuullota sipulia oliiviöljyssä ja lisää valkoviini. Anna kiehua miedolla lämmöllä lähes kokonaan pois.
4. Kuori/irrota valkosipulinkynnet ja pilko ne hieman pienemmiksi.
5. Lisää kasvisliemi ja valkosipulit (jos käytät salviaa, lisää se tässä vaiheessa). Anna porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia (tai kunnes perunat ovat hyvin pehmeitä).
6. Surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
7. Lisää kaurakerma ja yrtit, rouhaise hieman mustapippuria ja ripaus suolaa.
8. Tarkista maku ja halutessasi lisää mausteita.

Olin alun perin ajatellut tähän salviaa ja ehkä rakuunaa (jolloin määrä ei olisi ihan tuota kahta desiä, salvia kun on sen verran voimakkaan makuinen yrttiä), mutta eipä kaupassa ollut. Herkullista tuli basilikan ja persiljankin kera, mutta suosittelen salviaa jos sitä löytyy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti