lauantai 3. tammikuuta 2009

Vihreä kasvispasta

2–3 annosta

1 sipuli
noin 10 cm pätkä purjon vihreää osaa
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk crème fraîchea
½ prk ruokakermaa
puolikas kesäkurpitsa
pieni (150–200 g) parsakaali
sitruunamehua
2 rkl pestoa
mausteita: suolaa, valkopippuria

1. Paloittele kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi paloiksi, parsakaali suupalan kokoisiksi paloiksi, viipaloi purjo ja pilko sipuli.
2. Paista kesäkurpitsoja nopeasti pannulla niin että pinta ottaa hieman väriä, mutta jäävät vielä rapeiksi. Siirrä ne kulhoon odottelemaan.
3. Kuullota sipulit oliiviöljyssä.
4. Lisää pannulle valkkari ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes valkkari on lähes kokonaan haihtunut.
5. Lisää pesto, crème fraîche, kerma ja parsakaali. Anna porista hetki (ei liikaa, parsakaalin pitää jäädä rapsakaksi).
6. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunalla.
7. Lisää viime vaiheessa kesäkurpitsat, etteivät pääse kypsymään liikaa.
8. Tarjoile (täysjyvä)pastan ja parmesaaniraasteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti