lauantai 3. tammikuuta 2009

Tomaattinen soijabolognese


4–5 annosta

1 dl tummaa soijarouhetta
2 keskikokoista sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 prk kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 prk (200 g) paseerattuja tomaatteja
1–1,5 dl vahvaa kasvislientä
1 rkl pestoa (kaupan halpis käy hyvin, käytän itse ruoanlaitossa Eldoradon vihreää pestoa) (voi jättää pois, jos on vegaaniruokailijoita)
1 tl sokeria
Mausteita: suolaa, musta- ja valkopippuria, chilijauhetta, paprikajauhetta

1. Pilko ja kuullota sipulit (Oivariinissa mieluiten).
2. Lisää hieman rasvaa ja kippaa pannulle kuiva soijarouhe. Anna sen kuullottua hetken ja mausta (muita voi maun mukaan käyttää reippaastikin, mutta suolaisuutta on tulossa ruokaan lisää joten sen kanssa kannattaa olla vielä tässä vaiheessa maltillinen). Kuiva soijarouhe palaa helposti pohjaan, varsinkin jos ei ole teflonpannua. Kannattaa siis ottaa mausteet jo valmiiksi käden ulottuville, samoin kuin kasvisliemikin (ja tarvittaessa rasvaa, siltä varalta että on ensin lisännyt turhan ujosti).
3. Lisää kasvisliemi ja pesto, sekoita joukkoon ja anna pöperön muhia hetken. Kuullottaminen + maustaminen jo siinä vaiheessa, ja vasta sen jälkeen nesteen lisääminen tekee koostumuksesta ja mausta huomattavasti paremman kuin vain liottamalla, joten en suosittele kohtia 2 ja 3 skipattavaksi tai niissä lintsattavan :)
4. Lisää kirsikkatomaatin puolikkaat, tomaattimurska, paseeratut tomaatit ja sokeri. Pöperö on valmista syötäväksi tässä vaiheessa jo (kunhan lämpiää siis), mutta vielä parempaa siitä tulee jos sen antaa porista miedolla lämmöllä vartin–20 minuuttia.
5. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
6. Tarjoa pastan (ja parmesaaniraasteen) kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti