sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Sinihomejuustopasta

Sunnuntai = dagen efter. Tulipahan taas todettua että puutteellinen ruokailu ja alkoholi johtavat huteraan oloon seuraavana päivänä. Olotilalle tyypilliseen tapaan ostin kaupasta kaikkea mahdollista tarpeetonta (pl. vaihtopäät tiskiharjaan), enkä jaksanut sen huomattuani enää lähteä uudestaan kauppaan, vaan päätin pärjätä sillä mitä kaapeissa oli.

Ja olihan sitä. Keitettyä täysjyväpastaa, sinihomejuustoa kukkakaali-sinihomejuustokeittoa varten, sipulia, Partaäijää, siideriä (jonka tässä vaiheessa kernaasti luovutan ruoanlaittoon)... Rasvaa, suolaa, protskua ja pitkiä hiilareita - purrrfect! Lopputulos:

2 annosta

1 iso sipuli
0,5 dl kuivaa omenasiideriä
2–3 reilua ruokalusikkaköntsää Partaäijää
100 g sinihomejuustoa (Bergader)
sokeria, valkopippuria, sitruunamehua

1. Pilko sipuli ja kuullota.
2. Lisää siideri ja anna kiehua pois.
3. Nakkaa sekaan Partaäijää ja murusta juusto. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut.
4. Rouhaise sekaan vähän valkopippuria, taita pistävyyttä sokerilla ja pieni turaus sitruunasta. Jos kastike on löysää, suurusta puolikkaalla ruokalusikallisella vehnäjauhoja (kastike jähmettyy hieman jäähtyessään, kannattaa ottaa tämä huomioon).
5. Tarjoile pastan kera.

Tästä soossista tulee todella juustoista, joten jos ei ole niin fanaattinen sinihomejuuston ystävä kuin allekirjoittanut, vähempikin riittää varmasti :)

(Keh, kun Googleen laittaa hakusanaksi "partaäijä", eka osuma on Lindahls Mejeri – hyvin ovat brändinsä sisäistäneet :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti