3 annosta
n. 500 g kalafilee, esim. lohta (mieluiten pyydettyä, ei viljeltyä)
1 isohko sipuli
noin 20 cm pätkä purjoa (saa olla vihreääkin osaa)
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 prk smetanaa
1 prk ruokakermaa
5 pestyä, kuorellista perunaa
1 dl pikkuporkkanoita
½ sitruuna
mausteita: suolaa, musta- ja valkopippuria
1. Pese ja kuivaa filee huolella ja laita talouspaperille/lautaselle odottamaan, pinnalle reilu rouhaisu musta- ja valkopippuria (saa olla karkeaakin), suolaa ja sitruunamehua.
2. Viipaloi perunat ja keitä niitä sen verran että jäävät aavistuksen raaoiksi, noin 10 minuuttia viipaleiden paksuudesta riippuen. Itse keitin ne kalaliemessä mutta suolavesikin riittänee.
3. Viipaloi purjot ja pilko sipulit isoiksi paloiksi, kuullota oliiviöljyssä.
4. Lisää pannulle valkkari ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes valkkari on lähes kokonaan haihtunut.
5. Lisää smetana ja kerma, lisää valkopippuria, aavistus suolaa ja hieman sitruunamehua (määrät luonnollisestikin maun mukaan). Suolaisuutta antamaan voi käyttää myös kalalientä (mikäli on perunat siinä keittänyt), mutta kannattaa varoa ettei kastike pääse liian vetiseksi.
6. Laita perunaviipaleet ja pikkuporkkanat uunivuokaan, filee päälle nahkapuoli alaspäin, ja kaada kastike koko komeuden päälle.
7. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti